Revoluția unei generații!

Doar cel care tace își poate asuma pretenția infaibilității! Odată ce sunt rostite cuvintele, oamenii se amestecă într-o învălmășeală totală  a vulnerabilităților. De ce ? Pentru că un cuvânt e o rană deschisă, un studiu pe corp viu ce se expune celorlalți. Printr-un cuvânt nelalocul lui s-a stricat ordinea în lume – un cuvânt al unui înger, un cuvânt al unui om! A trebuit ca Dumnezeu să vorbească, să iasă din starea infailibilă pe care i-o oferea tăcerea și să se expună omenirii prin cuvintele Sale. Câtă vulnerabilitate!

3383845946_dc25b6f54a

Gag Law, Greg McMullen

În România ultimelor săptămâni au fost deschise răni adânci prin cuvinte mari! Vulnerabilități trezite din leneveala mioritică!

Fără cianuri și eutanasieri! Dar și fără eroisme și martiraje sub blitzuri foto!

Gata cu ”statul celor puțini … în fața tiraniei”! Masochismul autoflagelării e soră bună cu tristețea veselă a auto-glorificării. Vorba lui Caragiale: ”Luați-l de pe mine, că-l omor!”

Gata cu isteria, paranoia și tembelizarea TV!

Rămâneți fermi în idealurile voastre dar aplicați-le mai întâi vouă! Faceți lumea mai bună și frumoasă începând cu mintea (și cu camera) voastră!

V-ați săturat de politiceni? Dovediți-le că se poate altfel, nu răspunzand la lehamite cu lehamite! Vreți să urmați lideri noi, aproape de voi, dintre voi? Nu uitați însă să îi testați mai întâi!

Vreti o țară mai sănătoasă? De ce nu începeți să plantați pomi, să curățați izvoare și răuri, să strângeți gunoiul pe care îl faceți etc.? Și, acolo unde trebuie, ridicați-vă glasul. Nu uitați însă că gălăgia nu e totul! Nu deveniți demolatori, negativi, restrictioniști (cât i-ați mai blamat pe părinți/profesori că erau așa cu voi, sufocându-vă libertatea), fără să puneți ceva la loc, să gândiți în perspectivă, să afirmați ceva! Luați în calcul că România în 10-20 de ani va ajunge la un minim demografic care nu i-ar mai permite pensii, educație, sănătate fără varianta (1.) importului masiv de imigranți sau (2.) cea a unui spor demografic uimitor sau/și (3.) fără exploatarea rațională, eficientă și nature friendly a resurselor naturale.

Sunteți plini de sensibilitate? Nu răspundeți cu ură și dispreț la cei ce sunt bolnavi de ele. Păstrați-vă avântul dar folosiți-vă și rațiunea! Nu uitați că o fi mijloace noi de comunicare dar metodele de manipulare sunt aceleași. Și gândiți-vă că oricine, absolut oricine, e vulnerabil la ele dacă se ia după vox populi si nu-și folosește propria judecată!

Vă înduioșează privirea umedă a unui cățel? Adoptați-l! Dar deschideți-vă inima să vedeți și nevoile din ochii unui copil sărac sau disperarea singurătății din ochii unui bătrân! Și, din păcate, tare mulți mai sunt în România!

De ce să răspundem la ipocrizie cu ipocrizie?

La ce folos o revoluție care nu-i schimbă mai întîi pe cei care o inițiază?

Răspunde la rău prin bine (Romani 12:21) e singura platformă care face lumea asta să mai aibă o șansă în fața dușmanului pe care îl purtăm fiecare dintre noi în genele noastre! Toate celelalte ”revoluții” sunt doar artificii pompoase, gălăgioase, dar care nu fac decît să multiplice răul cu o nouă pretinsă justiție socială.

Pur și simplu încercați o Namaste ”dușmanului” sau, în limbaj hipsterist, ”free hugs” celor pe care, în mod natural, instinctual, iți vine mai întâi să-i șutezi + ”iubiți-vă dușmanul”!” Așa lumea are o șansă să devină mai bună!

Fiți voi un Gandhi care să elibereze România de blestemul de a fi tot timpul neidentică cu sine, cu pretențiile, visele si … cuvintele ei!

  4 comments for “Revoluția unei generații!

 1. September 16, 2013 at 12:53 pm

  Reblogged this on Persona and commented:
  De citit. Neaparat.

 2. September 16, 2013 at 1:19 pm

  De unde, mai exact, ne beștelești așa?… Din Canada?… 🙂

 3. Marius Corduneanu
  September 16, 2013 at 10:50 pm

  de aici, din Canada, unele lucruri se vad in alte nuante. Si, daca facem un efort de abstractizare, problemele naturii umane sunt cam la fel, indiferent de coordonatele geografice.

 4. September 17, 2013 at 9:25 pm

  God’s voice is not just a singular monotone; it is more like a tumultuous chorus of sounds and harmonies….Not only did God speak the universe into existence with the power of His spoken Word, He also sustains the entire universe with the power of His voice.” QUANTUM GLORY ,Phil Mason, page 175

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: