Life in a day

De cand deschidem pentru prima oara ochii in viata impletim sperante, dezamagiri, temeri, bucurii. Dincolo de diferentele pe care le reclamam, impartasim o familiaritate tainica, aceea a umanitatii, a parteneriatului intru viata pe acest pamant. Tocmai de aceea, “Life in a day” este un film neconventional, al carui scenariu nu e contrafacut ci e alcatuit dintr-un puzzle de vieti ale unor actori cate se poate de reali. Filmul este o capodopera cinematografica “hand made”, un efort de a reprezenta democratic aspecte ale vietii, filtrate de calitatile inconstetabile ale elitismului estetic al lui Ridley Scott.  

Euforia si sentimentul coplesitor pe care ti-l ofera caleidoscopul vizual al acestui film se ofera ca surogate laice pentru nevoia de unitate si de fraternitate universala, pe care de obicei religia le poate implini.

Acte cotidiene ce capata semnificatii estetice si vieti particulare supuse spectacolului empatic al ochiului universal, mediat de internet – iata reteta impotriva narcisismului colectiv la care suntem predispusi cand utilizam tehnologiile noi de comunicare.

Dar poate ca dincolo de voyeurism sau de contrafacuta nevoie de a fi multiplicat in fotografii sau filme, temerile si bucuriile reale ale noastre raman necunoscute celuilalt, acoperite de teama ca sensibilitatile noastre nu pot fi intelese de curiozitatea, egoismul si automatismele protocolare cu care, de obicei, contaminam relatiile dintre noi.

  1 comment for “Life in a day

  1. August 14, 2011 at 12:26 am

    Frumos:X:X

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: