C. Antonescu – culmea haosului semiotic în politica românească

Se spune că Mickey Mouse este o adevărată gaură semiotică. Când ne uităm la spațiul mioritic, avem corespondentul ideal al acestui haos semiotic: Crin Antonescu, un excelent expozeu al simulacrului… Iată ultima sa re-prezentare:

Antonescu, pe urmele lui Ponta

Publicat de Americanul pe: 27 martie, 2011 (www.reportervirtual.ro)

Se pare că ideile socialiste sunt contagioase. Altfel nu pot să-mi explic de unde i-a venit domnului Crin Antonescu, preşedintele PNL, ideea de a propune ca cetăţenii români care locuiesc în străinătate să aibă dreptul de a vota în alegerile româneşti doar dacă plătesc cel puţin un impozit în România.

„În timpul revoluţiei americane, cei din colonii spuneau «no taxation without representation”. Eu aş spune astăzi «no representation without taxation». În fond, ca cetăţean, eşti «coacţionar» al statului. Nu poţi doar să decizi asupra administrării lui, dar să nu participi cu nimic”. a spus el în cadrul interviului.

Antonescu a spus că PNL se opune votului prin corespondenţă de „teama” că acesta este doar un instrument de fraudare a alegerilor.

„Dacă nu am avea precedentul lui 2009 şi dubii extrem de serioase privind corectitudinea cu care instituţiile statului dominate de PD ar gestiona un asemenea sistem, poate că nu ne-am opune de principiu votului prin corespondenţă. Atâta vreme însă cât statul PD-ist funcţionează aşa cum funcţionează, mi-e teamă că votul prin corespondenţă nu e decât unul dintre instrumentele prin care se pregăteşte fraudarea alegerilor viitoare în scopul perpetuării actualei puteri”, a spus liderul liberal.

Mi-aş permite să-l întreb pe domnul Antonescu doar câteva lucruri:

1. Miliardele de dolari trimise în ţară de românii trăitori pe alte meleaguri datorită priceperii guvernanţilor de toate culorile, care s-au perindat pe la conducerea României din 1990 şi până în prezent, sunt considerate contribuţii care ne dau şi nouă dreptul de a vota?

2. Dacă vă e atât de frică de frauda electorală ce căutaţi în alianţă cu PSD, un partid al cărui preşedinte a declarat public că ei au pierdut alegerile pentru că au furat mai puţin decât cei ce le-au câştigat? Sau frauda aliaţilor nu este tot fraudă?

Ilustraţie: Baricada

  5 comments for “C. Antonescu – culmea haosului semiotic în politica românească

 1. March 28, 2011 at 4:57 am

  Prietene, daca citezi din (www.reportervirtual.ro) esti deja pe o cale gresita. Incearca sa judeci cu capul tau, nu cu ce-ti serveste unul ca Lovin sau altii. Nu faci decit sa vehiculezi niste teorii pedeliste si atit.

  • Marius Corduneanu
   March 28, 2011 at 6:45 am

   well, poate ai dreptate despre sursa pe care am citat-o, dar ideile din articol mi se par de bun simt. Daca ii luam si pe cei de la PDL la analizat, avem ce discuta. Tocmai de aceea nu vreau sa fac niciun partizanat politic aici.
   Ideea e ca eu, ca si simpatizant liberal, nu ma regasesc deloc in C. Antonescu – personajul e gonflabil, fripturist, cu obsesii, etc., si nu face decat mult rau liberalilor. Tocmai de aceea incerc sa judec cu capul meu si sa astept sa vad o alternativa in PNL, una serioasa, credibila, nu simulacrul jenant de acum.

 2. March 28, 2011 at 6:35 am

  Uite, eu am un angajat care-i cetatean american. Da’ are permis de munca, platesc pe salariul lui impozit.

  Deci, de platit impozit plateste. Sa voteze ?

  • Marius Corduneanu
   March 28, 2011 at 6:46 am

   Corect pusa problema! Daca are si cetatenie, da, poate vota, daca nu, nu poate. Asa e in orice tara civilizata.

 3. March 29, 2011 at 7:16 am

  si cand te gandesti ca problema de la care s-a plecat nu e simpatia politica, ci teama de frauda, te intrebi ce mai intelege politicianul roman prin vot:)) indiferent de sursa, crin a spus clar care ii e durerea…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: