E pur și simplu incredibil cum poți avea o perspectivă evoluționistă și totuși să creditezi niște ”primitivi” de acum vreo 2-3 mii de ani cu atâtea capacități intelectuale de a crea Biblia, o așa de mare și sofisticată ”înșelăciune”. De fapt nu facem altceva decât să îi credităm pe alții cu suspiciunea și conspirațiile epocii noastre! (Aici e vorba de o legitate simplă: niciodată nu poți justifica creațiile literare prin ochelarii nihilismului hermeneutic!)
M-am lecuit de ateismul meu “superior” atunci când am început să citesc Biblia și să încerc să o înțeleg. Printr-un exercițiu critic, de interogare și cercetare, nicidecum de acceptare tâmpă sau pur telepatică/transă, etc., am găsit o bogăție și o actualitate care vibrează atât în viața celor de acum câteva mii de ani, cât și în frământările fugare ale ”sofisticaților” de azi. Așa descoperi că de fapt nu ești singur în acest proces. Duhul lui Dumnezeu lucrează cu adevărat atunci când omul își pune întrebări cu privire la Dumnezeu. Dar e vorba de întrebări care caută viața, nicidecum întrebări care caută doar să justifice moartea, întrebări care caută un subiect, nu doar simple atribute, întrebări care caută să schimbe ceva, nu să acopere indecizii rușinoase, etc.
Daniel’s Answer to the King, by Briton Rivière (1890)
Pentru cei care caută, bat la ușă și cer, există șanse să găsească, să li se deschidă și să primească ceva. Ca să vă convingeți cât de frumoasă, bogată și actuală e Biblia, iată o frumoasă prezentare a cărții Daniel din Vechiul Testament, prezentare făcută de John Lennox, un renumit profesor de matematică și apologet de la Cambridge (pășind pe urmele lui David Gooding).