Apocalyptica – Nothing else matters

Sunt momente în viaţă când simţi că trăieşti de unul singur printre atâţia oameni, neînţeles, nefolositor şi plictisit de prea multe activităţi de rutină. Înşelat în aşteptările pe care copilăria ţi le zugrăveşte atât de naiv, te vezi obligat a te integra în marşul forţat al umanităţii disciplinate, marş al serialităţii contemporane: al educaţiei seriale, al culturii de masă, al rutinei unei profesii şi al obsedantului cerc servici – cumpărături – somn, circularitate reluată în fiecare dimineaţă.

Orice formă de evadare din capriciile “maturizării” şi “responsabilizării sociale” pare a căpăta aura unei odihne binemeritate a sufletului, răpus de prea multe aşteptări zădarnice.

Pornind de la melodicitatea, imaginile şi simţămintele pe care le provoacă video-clipul celor de Apocalyptica,  vă întreb: oare ce este cel mai de preţ astfel încât nimic altceva să nu conteze?

Creativitatea răspunsurilor la această întrebare este baremul nu neapărat al sănătăţii sufleteşti a celor care le oferă, cât a nevoii de “mântuire” din deşertăciunile nefolositoare pe care le strângem între mâini.

Îmi aduc aminte de întrebarea Smarandei I., cuprinsă de fiorul desigilării “cutiei de bomboane” a vieţii (de care vorbea Forrest Gump): “Domn profesor, şi totuşi…, de ce trăim?”

Nu i-am putut răspunde decât asemenea rabinului care, la întrebarea curioasă a nepoţelului său “De ce a creat Dumnezeu lumea?”, a răspuns simplu: “Pentru că lui Dumnezeu îi plac poveştile!”

  3 comments for “Apocalyptica – Nothing else matters

 1. October 18, 2009 at 10:44 am

  pentru Artă, hihihi

 2. Marius Corduneanu
  October 18, 2009 at 11:12 am

  şi Arte şi Muzică 🙂

 3. abramburica
  October 22, 2009 at 9:12 am

  Dezamagitor… ce sa spun… Ma asteptam sa ii explici cum sta treaba cu scopul doxologic, cum e cu cel soteriologic, nah. :d

  Solutia: “run forrest, run!!!”

  PS: Deja ti-am spus-o de mai multe ori… scrii prea multe comment-uri cu pseudonim. Asta e. Be blessed!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: